så sant som det är sagt...

- Du kliver upp på morgonen och din dag blir förstörd, bara för du inte kan välja vilken av dina 30 tröjor du ska ha på dig. På Moskvas gator fryser en 14-årig flicka ihjäl för hon inte har en enda tröja att ta på sig.

- Du går till skolan och klagar och tycker synd om dig själv för alla läxor du fått. I Indien gråter en 10-årig pojke för att han aldrig kommer få börja skolan.


- Du går till matsalen för lunch och påpekar den äckliga maten och slänger i stort sett allt du har på tallriken. I Sudan dör en 2-årig flicka av grov undernäring och vätskebrist.

    

- Du kommer hem och förbannar din mamma för att du måste hjälpa till att tömma diskmaskinen. I Somalia blir en 8-årig pojke slagen för att han somnade efter 10 timmars arbete i hemmet.

    

- Din kväll blir förstörd när du upptäcker en finne på hakan. I Kambodja dör en 11-årig flicka och hennes lillebror i Aids.

   

- Gråt inte över pojkarna som dör, över flickorna som inte överlever, för tårar räddar inga liv. Res dig istället upp och förändra för en instinkt om att förnyelse behövs för att rädda världen.


visst, man får lov att klaga över småpettitesser... så länge man är medveten om att vi har det jäkligt bra här i sverige. man är nog faktiskt ganska så bortskämd med alla tänkbara bekvämligheter i sin vardag. klaga på gott folk - men glöm för guds skull inte bort dem som knappt har rent vatten att dricka. & glöm inte att DU kan hjälpa, inte alla men kanske en liten pojke eller flicka på andra sidan jorden att få en lite bättre uppväxt, en lite bättre om ens någon, framtid....

//mj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0