090129

jag har varit iväg ett par dagar, därför har jag inte skrivit på ett par dagar.
jag & hanna på jobbet åkte till älmhult i måndags eftermiddag. en härlig bilresa på ca 5½ timmar... det gick faktiskt väldigt bra, trodde det skulle vara drygt & segt att köra men med bra sällskap så =)
vi var nere på en workshop gällande lite ombyggnad på varuhuset. mycket intressant & inspirerande att lyssna & prata med alla kunniga människor. vi fick även en tjuvtitt på årets nyheter & det ser väldigt bra ut kan jag lova. nu är jag taggad, peppad, inspirerad & väldigt sugen på att ta tag i allt. snart kan ni se en del utav det på IKEA vauhusen runt om i landet!!

 
på tisdag kvällen åkte vi vidare till helsingborg. jag älskar den staden! där ska jag bo om några år!! hamnen är ju bara så himla mysig! & alla gamla vackra hus! jag blir glad av att vara där. gustav kan också tänka sig att bo där så det är lixom inte så mkt att fundera över. så ligger helsingborg väldigt bra på kartan med... nära till halmstad, nära till malmö, nära hem till föräldrar & syskon i vmo, hyfsat nära göteborg & väldigt nära till danmark.

i helsingborg var det lite genomgång sedan började vi planeringen av avdelningen vi ska bygga om. kommer bli bra när vi väl får ihop allt.

idag var jag tillbaka på IKEA KArlstad igen. det har varit en lite märklig dag utan direkt struktur. det var möten, reseräkningsfix efter vår tripp, saker att förbereda inför ena mötet, lita fix här & lite fix där ute i varuhuset... så nu är jag matt & längtar efter gustav som slutar klockan åtta.
vår kom&in chef fyller år idag också så vi firade henne lite. hon bjud på semlor & så fick hon tulpaner & en yoga-matta utav oss.hon blev väldigt glad.

i morgon ska jag åka till sthlm & hälsa på kattis!! det ska bli väldigt kul!! det var ett år sedan jag träffade henne. annica är redan på väg från haparande till sthlm, henne ska jag med umgås med. kommer bli en mysig helg. jag hoppas jag får träffa söta steffi också!! det enda trist är att jag kommer sakna gus nu när jag redan varit iväg tre dagar denna veckan. men men, det ska nog gå bra det med.

nu ska jag packa sedan laga ngt gott till min älskling kommer hem.

puss & kram


090124

idag skulle jag börja dagen med ett pump-pass... tänkte jag. men så blev det inte. jag har varit sliten & seg hela veckan, så även idag när klockan ringde halv nio. jag kan ta en morgonpromenad ist, tänkte jag. men fy fasen som det blåser ute. vill inte gå ut. men så får jag dåligt samvete för att jag inte tränar. fan vad jobbigt allt blev. men jag fryser & vill inte blåsa bort så jag får leva med det dåliga samvetet idag....

jag & gustav ska ner en runda på stan sen. vi ska köpa en "blender" (mixer om ni så vill...) jag fick pengar av mamma i julklapp för att köpa mig en, men har inte gjort det än så det är dags nu. sen kan vi hem & göra smoothies! gott gott. naturell yoggi med massa fysta bär, gott! 

veckan har som sagt varit lite seg. kan inte komma på att jag gjort mkt vettigt, förutom att städa, tvätta & storhandlat. 
nathalie var här i onsdagskväll. jag bakade scones & så drack vi te. det var mysigt.

veckan som kommer är det full fart. på måndag eftermiddag åker jag & en tjej till från jobbet till älmhult. vi ska ner på en workshop. tisdagen tillbringas i älmhult sedan åker vi vidare till helsingborg för att vara där på onsdagen. hem till karlstad på onsdag kväll. på fredag åker jag till kattis i sthlm! det ska bli jättekul! länge sedan jag var i sthlm, så ser verkligen fram emot det. 

nu ska jag ta en dusch & sedan fixa till mig lite.

ha en fin lördag. 

090120

vad gör man när ens vänner mår dåligt?
vad gör man för att trösta?
vad säger man?
vad gör man för att denne ska må bättre?
vad gör man för att få denne att kämpa?
vad gör man för att få denne att tro?
vad gör man inte för att få ett leende på dennes läppar? ett sant leende....

 jag vet faktiskt inte.
det är så himla svårt.

jag har en vän som mår väldigt dåligt just nu.
jag känner mig så hjälplös & otillräcklig.
detta trots att jag försöker prata, hjälpa, ge råd, finnas där, umgås & stötta...
men fy fan.
jag vill inte se mina vänner må så där.
ingen förtjänar den smärtan.

du vet att jag finns här - alltid.
& jag vet att du klarar det här.
kämpa, det kommer att lösa sig, jag lovar.

kärlek till dig min vän....

090120

idag är det faktiskt ingen vanlig dag - för jenny jansson fyller 25 år!!!
underbart härliga, goa jenny!! jag saknar dig!!
 


ett superstort grattis till dig!! pusspuss

090118

gustav jobbar & jag slappar framför datorn. det är kallt & ruggit ute så känner inte direkt att gå ut trots att jag tänkt att ta en promenad. brrrr... kanske blir av senare.

det finns en hel del saker som jag borde ta tag i... sy klart gardinen i köket. laga lite kläder, sy in mina jobb-t-shirts ( som är gigantiska) & massa annat. men jag är så himla slö på helgerna. varför är det så??




den här klädhängaren har vi tänkt att köpa till hallen. jag tycker om den väldigt mkt. enkel & stilren. me like!!

det finns grymt många snygga lampor, både tak- bords- & golvlampor. vilken tur då att belysning är så viktigt i hemmet & att man bör ha många olika ljuskällor för bästa resultat, både för funktionens & ögats skull.
här är en favorit, dock både för stor & för dyr för mig & mitt hem.



dags att bädda sängen...

090117

igår, 16 januari firade jag & gustav 1 år tillsammans!!
jag slutade jobbet innan gustav så jag åkte hem för att fixa lite, ganska mkt faktiskt.
 jag tvättade, städade, handlade & fixade mat. tre-rätters blev det! & gott var det!
gustav kom hem med blommor & vi åt & drack vin, det var en mysig kväll!

började denna lördag med ett pump-pass på sats. det var skönt... & jobbigt.
nu har jag försökt rensa garderoben, det går så där. jag måste vara sämst i världen på att rensa. trots att jag inte använt vissa plagg på många år så tänker ja , att den kan jag säkert använda i sommar, när jag tränar, när jag blabla bla bla...
det kommer ju troligtvis aldrig hända. det blev en liten hög idag iaf.

snart kommer gusse hem från jobbet, får se vad vi hittar på ikväll.

puss puss

snart helg...

torsdag idag, veckan går fort tycker jag. men det är skönt det.
vill bara säga & skryta lite att jag faktiskt cyklat till jobbet två dagar i rad nu. det är lite seg & framför allt kallt, men jag känner mig duktig & det är skönt att få lite frisk luft när man går inomhus hela dagarna.

ska snart ta en dusch sen ska jag till nathalie.

hörs snart igen
tjolahopp

tisdag 13 januari

idag tränade jag för fösta gången på ca två månader. jag & emma var på stepintervall.
det var jobbigt kan jag lova, helt slut var jag då passet var avklarat. det känns att det var ett tag sedan sist. men så trött som jag blev idag har jag nog aldrig förr blivit. det kändes i varje liten muskel i kroppen. men skönt var det...

jag kom igång med träningen väldigt bra i höstas, tränade spinning, step, combat, var ute & gick & sprang flera gånger i veckan.
sedan blev jag förkyld & kunde inte träna på två veckor, sedan åkte jag till göteborg & jobbade under tre veckor, sedan var det helt plötsligt jul & då åkte jag till vmo.... därför är jag en sådan slappis nu... ska bli skönt att få upp flåset igen!! får väl se när jag är duktig & börja cykla till jobbet igen. har tänkt att eventuellt, kanske om vädret är ok & jag har lust, att cykla i morgon. men jag hinner ju ändra mig många gånger innan det är dags att trampa iväg. dessutom är gustav ledig i morgon så han behöver ju inte bilen till jobbet...hmmmm. jag vill ju inte vara en slöis..

nu ska jag krama på gusse en stund innan jag somnar i soffan, vilket jag kommer göra då kroppen är tömd på energi.

vi hörs!! puss

seg söndag

det var ett lyckat party igår! nathalie bjöd på supergod paj & piroger. det var lagom mycket folk & alla var glada & trevliga.
det var tyvärr inte så många som följde med ut. det var jag, nathalie, jonas, emma & mårten som gick till koriander. det var trevligt! knatade hem strax innan klockan två, då var jag trött & sliten. sov till klockan ett idag & har inte fått mycket gjort sedan dess. nu är det snart dags för lite mat.



    
    
      

tack & hej, nu är det soffan som gäller...

lördag 10 jan - nathalie 25 år!!!

börjar med att ge en stor GRATTIS-kram till underbara nathalie som fyller 25 år idag!!!



så ikväll blir det party i vattentornet! lag längtar.

började denna lördag med en promenad längs älven. solen sken & det var någon plusgrad varmt,
så det var väldigt skönt.
gustav & hans pappa håller på att fixa för fullt i köket. så duktiga så!
hans mamma kom förbi med lunch (frukost för mig & gus) vid halv ett. gott. & lyxig värre att få maten serverad så där.
det tackar vi verkligen för.

jag tänkte att jag skulle ta tag i tyget jag köpte härom dagen & sy gardinen. så jag strök in sidorna för att sedan börja sy.
men som många andra gånger, börja maskinen krångla. suuuuuuuuuuuuuuuuuck...
jag börjar skruva & greja lite men det vill inte fungera som jag vill. trött jag blir då.
så därför tog jag en liten datapaus ist.

nella ringde för en liten stund sedan.... dolt nummer, hmmm tänkte jag vem kan det vara.
då berättar hon att hon var tvungen att löpa ny mobil ( köpte ny för ca en månad sedan) eftersom
hon råkat tappa den i ett glas mjölk!!! hahaha!!! typiskt nella! hon är lite klantig & vimsig!
jag fick mig ett gott skratt kan jag säga.... hon har verkligen inte tur med sina telefoner...

ska göra ett försök till att få ordning på farmors gamla husqvarna maskin... jag vill ju få upp gardinen.
sen blir det till att fixa sig inför festen!

hhoppas alla får en finfin lördagskväll!!

torsdag 8 jan

kvällen hos jossan igår var trevlig! hon bjöd på ugnsstekt kyckling med ris, sallad & kall sås. mycket gott! det tackar vi för. vi pratade & hade mysigt hela kvällen. det är ju faktiskt ganska roligt att skvallra & snacka skit haha!
vi fick se bilder från hennes thailandsresa. hur sugen blir man inte på att bara dra iväg till solen då?!?! väldigt.

det gick ju bra att jobba idag med. men oj så trött jag var i morse när alarmet ringde...
jag kunde inte sova igår. jag som alltid, verkligen alltid somnar inom 5, max 10 minuter efter att jag lagt huvudet på kudden. nu förstår jag hur gustav känner när han inte kan somna, vilket han sällan kan.
jag tackar gudarna för att jag inte är en av dem som har sömnproblem.

jag var på massage idag också. det var helt ok. lite väl mycket dragandes i huvud & axlar åt alla möjliga håll bara.
det gjorde faktiskt lite ont. jag tycker det kan vara skönt att det gör lite ont när det masserar, det hör ju lixom till,
där man är stel & så. men det är absolut inte skönt när de drar så det strecker så det smärtar.
men de vet ju var de håller på med så det är säkert bra.

efter jobbet gick jag med raska steg rakt till textilavdelningen för att köpa ett tyg som kom hem idag!
jag blev stormförtjust så fort jag såg det. jag ska ha det i köket. tror nog att det kommer bli fint.
får se om det blir till att sy idag. måste ju sätta upp gardinstången innan så jag kan mäta ordentligt.
får väl försöka charma gustav lite extra nu när han snart kommer hem så är han kanske snäll & hjälper mig!


 



tyget SARALISA från IKEA, 49kr/m...



...som ska hänga här i fönstret!


häromdagen tog vi äntligen tag i att sätta upp en av de gamla STRING-hyllorna.
jag hår målat om dem eftersom de var ganska slitna. jag bara älskar dessa hyllor,
men jag skulle nog inte gå & köpa en i nyskick. de ska vara de gamla orginalen tycker jag.



STRING-hyllan i köket.

åkte med cissi hem från IKEA. snabbt ombyte för att sedan rusa ner på stan - tur att det är nära =)
började med att inhandla en present till sötisen nathalie som fyller 25 år på lördag, då det även blir partaj!! längtar!
vidare till den lilla hårvårdsshoppen minomin där jag köpte en ny dust it, som är till för att få volym i håret.
ni som känner mig vet ju att platt hår är det värsta jag vet. mer volym åt folket!!
en tripp till claes olson för att köpa en stickpropp till symaskinen eftersom gustav snodde den andra jag köpte till ugnen... killar hmmm. sen viktigast av allt - systembolaget. för ska man gå på partaj måste man ju dricka därefter!

just det... på IKEA köpte jag - ÄNTLIGEN - en ram till kortet på isac & tilde som jag fick i somras.
jag vill egentligen ha en annan ram, men den har spårlöst försvunnit & verkar inte komma tillbaka igen. det var en vit, djup, lite bredare ram, hur fin som helst. men det fick istället bli en traditionell RIBBA-ram.
jaja, det blev ju fint iaf.... men...



dessa underbart fina ungar!! önskar att jag kunde busa med dem varje dag!!

nu är klockan 19.00 & gustav slutar jobba. ska väl laga lita mat så våra magar bli mätta & belåtna.
sen som sagt eventuellt sy lie.

jag tror ibland att det är något fel på mig... jag kan sitta & titta på olika inredningssidor på nätet & bli helt manisk.
det finns så mycket fina saker så jag vet inte vad jag ska ta vägen. det är som en drog för mig. jag vill så gärna,
helst av allt, jobba med heminredning som det gör på tv - jag vet att det låter jäkligt töntigt, som en liten snorunge
"...som de gör på tv" . men allvarligt, tänk va roligt!! du får ett uppdrag att hjälpa en person eller en familj. du forskar lite i vad de vill ha, vad de har för behov, vad de har för smak o.s.v. sedan börja du spåna på idéer om hur deras hem skulle kunna förändras & förbättras. du skissar & funderar, & skissar lite till & vips så har du en färdig idé om hur det kommer att se ut. du säger åt hantverkarna vad de ska göra, snickra, måla, tapetsera, bygga medan du går runt i en massa inspirerande butiker & bara shoppa loss för att sedan inreda ett hem som en familj - förhoppningsvis - kommer att älska. hur underbart låter inte det?!?! jag vill, jag vill, JAG VILL!!! nu blir jag sådär uppspelt igen.... jag har ett behov av att inreda! jag älskar verkligen att fixa i hemmet!

nu är det nog bäst att jag slutar innan jag bli alltför knäpp...

hoppas ni har en underbar kväll.

pussen.

onsdag

första dagen på jobbet efter ledigheten gick lysande!
det var kul att träffa alla igen. glada, pigga & utvilade.

nu är det tvätta som gäller. ta en dusch. eventuellt en snabb snabb tur på stan & sen ska jag iväg till jossan.
hon ska bjuda mig & nathalie på middag! sött!
sen blir det nog till att pussa lite på gus också.

av någon anledining så blir jag väldigt mycket piggare när jag har mycket att göra. jag får hur mycket energi som helst. det är skönt.

hoppas alla får en fin kväll, det ska jag ha =)

pusspuss

världens sötaste unge = )



kan man låta bli att le när man ser tilde?!
knappast!

välkommen 2009!

första inlägget i år... jag lovar att det ska bli fler inlägg 2009 än det blev 2008.
det var ganska tomt & öde här på bloggen då. jag har helt enkelt inte haft lust & ork att skriva...
men nu ska det bli ändring på det!

2008 var ett bra år!
det var ett år med mycket kärlek. ett år med mycket jobb & hårt slit.
renovering av lägenheten som vi köpte i somras... som dock fortfarande inte är klar. men det går sakta framåt.

2009 har jag lovat mig själv ska bli ett himelskt bra år!!
jag ske bli betydligt bättre på att träffa mina gamla vänner som befinner sig lite överallt runt om i sverige.
jag har redan bokat en tripp till kattis i sthlm 30 jan - 1 febr.
sen två veckor efter det ska jag till jennsa i linköping för att fira att hon fyllt 25år.
däremellan kommer nella till mig en helg!!
jag ser verkligen fram emot alla dessa möten!!

2009 ska jag även sluta tjata på gustav... sluta städa efter gustav...

2009 ska jag njuta av livet & må jävligt bra. vara ärlig & bara göra sådant som jag själv vill.

så jag säger; välkommen 2009!!!


i morgon är det dags att jobba igen. jag var ledig en vecka runt jul, 20-28 dec. sedan jobbade jag två dagar & nu har jag varit ledig en vecka igen. herregud vad slö man blir när man är ledig. ialla fall jag. jag sover hur länge som helst på mornarna. det tar en evighet att ens borsta tänderna & klä på sig.... visst det är skönt att bara slappa men jag bli väldigt rastlös i längden. så det är nog bra att komma tillbaka till jobbet & slita lite. om en vecka kommer jag säkert vara trött på det igen. puuupu.

en annan sak jag är trött på är kylan. fy sjutton vad kallt det är. ok om det hade varit snö så det hade varit lite mysigt ute, men nu är det bara kallt & rått. jag längtar till våren. våren är underbar!! våren är det bästa! våren & sena sommarkvällar. finns det något bättre?!

ska kura ner mig i soffan - igen - ta en kopp te & drömma mig bort ett tag för att sedan komma på att det faktiskt fortfarnde bara är januari månad.

puss på er så länge. vi hörs snart ; )

RSS 2.0