09.12.29

snart är detta året till enda. det har gått fort, kanske för fort?! julen har varit bra! det var väldigt mysigt att komma hem till värnamo. resan dit var dock inte riktigt lika mysig. det var snöblandat regn & dåligt väglag. det tog en timme längre tid än vanligt. usch & fy. stackars gustav som körde var helt stel i axlarna när vi äntligen kom fram efter att han suttit på helspänn hela vägen.

det blev tyvärr ingen pulkaåkning som jag hoppats på. det har varit plusgrader & ganska blaskigt väder. nu är det desto kallare. -13 garder & sol. härligt!

vår dator fungerar fortfarande inte så just nu har vi lånat gustavs pappas. därför lägger jag inte in några bilder just nu. det får bli senare. nu håller jag på att tvätta lite. ska stryka nyårsoutfiten, packa & sen handla på systemet. ikväll åker vi till sthlm! det kommer bli bra det! fira nyår med fina vänner - jag längtar. i morgon blir det en tur på stan - tillsammans med 1 miljon andra kan jag tänka. hoppas jag hittar något fint.

dags att göra lite nytta.

jag önskar alla ETT GOTT NYTT ÅR & hoppas ni får en fantastisk nyårsafton!

09.12.23

dan´före dopparedan´. jag har tvättat, packat & plockat lite i lägenheten. snart kommer gustav hem från jobbet. vi ska vänta på att hans syster sofie kommer hem från oslo sen ska vi åka till lysvik. det kommer bli en fin julafton tror jag!

jag längtar väldigt mkt efter familjen. jag vill krama om alla. jag vill busa med tilde & isac, de små trollungarna. saknar dem så mycket. jag har packat ner överdragsbyxorna i fall vi ska ut i snön & busa & åka pulka =) det var länge sedan jag gjorde det.



ha en jättefin & härlig jul - det ska jag!
puss & kärlek!

09.12.22.

vår dator krånglar IGEN!!! så jag kan faktiskt skylla på det den här gången, jag vill skriva men kan inte... just nu är jag nere hos vår trevlige granne, erik! gustav ska hjälpa honom kapa hans bänkskiva. inte helt enkelt då väggarna inte är 90 grader... håll tummaran. gustav klara i och för sig det mesta. duktig han.

i morgon börjar min 12 dagar långa ledighet!!! hur underbart är inte det?! inte direkt ledsen för det om man säger så =) jag upprepar ( säkert någon som stör sig) ledig tolv dagar, jobbar två, ledig fem!!!
idag efter jobbet tog jag en liten tur på stan. smockat med folk. pu. jag såg ett par stövletter på bianco i lördags. det var nedsatta från 1100kr till 600kr. hade inte riktigt pengar för det då så gick dit idag för att kika om de fanns kvar. det trodde jag inte det var, men jorå! glad blev jag - & fötterna med. lite kallt med pump mitt i vintern, de nya är i alla fall lite mer sko. köpt även ett superfint halsband. jag har letat efter ett sådant länge. det är som ett gamalt fickur kan man säga. med skinnrem. mkt nöjd över det med! kommer användas flitigt hoppas jag.

i morgonkväll bär det av till lysvik. det ska bli så mysigt! & snö & allt - vilken jul det kommer bli!
på schemat först i morgon står; tvätt. sola. packa. ev en tur på stan.

nu ska jag upp tilll oss & se om det är något sevärt på televisionen.

hörs vi inte mer innan jul så önskar er en riktigt härlig mysig jul!

//m.

09.12.20

surfar lite i pauserna under "ankas jul"...
ser då att skådespelerskan Brittany Murphy har avlidit...
 

...endast 32 år gammal. ung, framgångsrik, söt kvinna.
det första jag tännker på när jag läser att hon drabbats av hjärtstillestånd är - överdos. hon har säkert tagit en överdos. men vad vet jag. men jag undrar vad som tar en sån ung människas liv??

jag kan inte låta bli att bli illa till mods när unga människor dör. nu vet vi ju inte orsaken som sagt, men det känns alltid så orättvist. orättvist att inte få leva ett långt liv.

jag hoppas att jag & alla mina nära & kära får leva ett långt, lyckligt & händelserikt liv.

kärlek//m

09.12.20

klockan är redan halv nio. snart är söndagen förbi. vanligtvis kan man tycka att det känns så där att det snart är måndag, men inte idag. för jag jobbar bara två dagar sen är jag långledig! underbart härligt!

gustav åkte iväg för att hamta johan, hyra film & köpa mat. bra slut på helgen!
 
jag sitter & sittar på "anna ankas jul" - herre gud vilken människa... finner inga ord som beskriver henne. bortskämd, egoistisk... & helt jäkla rubbad. sorry ankan. är det så det är att vara gift men en framgångsrik man så skulle jag absolut inte önska mig det (inte för att jag vill byta bort dig gus... inte det jag menar). men jag tror ju inte att alla rika människor beter sig som hon. hoppas inte det i alla fall.

pusspuss

09.12.20

jag måste erkänna att jag är en riktig bloggnörd.... när det handlar om att läsa bloggar alltså. gustav brukar reta mig. "sitter du & läser bloggar nu igen din lilla bloggnörd!" ja, det gör jag - & jag gillar det! det är trevligt helt enkelt.

det var bara det för nu...


09.12.20

igår kväll var det alltså mys på hög nivå hos tess. det var jag, tess & sandra. & så atlas så klart! vi drack glögg, åt pepparkakor, lussebullar, skumtomtar & dumlekakor. vi spelade wii, mario cart! vem har sagt att tjejer inte tycker om att spela bilspel ;) det var kul! men jag kan tyvärr inte påstå att jag är så värst bra på bilspel - haha!



jag gav även flickorna varsinn julklapp. det här armbandet från Bianco...

  

jag & sandra tog en promenad hem från tess vid halv tolv-tiden. det var så lugnt & stilla ute. kallt & härligt.
när jag kom hem tvättade jag av mig, borstade tänderna, sen kröp jag ner under täcket & läste klart "en shopaholics bekännnelser"! jag är så stolt & förvånad över mig själv. jag som aldrig läser har läst ut en bok på bara ett par dagar. & jag tycker om det! nu måste jag fortsätta. jag började på "snabba cash" i somras så det är nog dags att ta tag i den igen idag då. den är ju inte riktigt samma kategori som "en shopaholics bekännelser" men jag hoppas det går bra i alla fall.

20 december idag. 4 dagar kvar till julafton. det känns mysigt! jag hoppas att det blir en underbar jul i år. vi kommer ju fira två gånger kan man säga. först med gustavs familj i värmland sen i småland med min familj. dubbelt upp - dubbelt så bra =).

kram så länge!


09.12.19

lördagmorgon. gustav har åkt till jobbet. jag funderar på att gå till solstaden & sola. tittade mig i spegeln innan - ingen rolig syn. dagens andra uppdrag är att köpa linsvätska.

kvällen ska spenderas tillsammans med tess & sandra. sista kvällen med tjejerna innan jul, ja för i år faktiskt.

nu måste jag bege mig. bästa att klä på sig ordentligt för det ser riktigt kallt ut idag.

hörs senare!

09.12.18

vår dator mår inte riktigt bra... kanske har den drabbats av svininfluensan? vad vet jag. det är i alla fall väldigt irriterande när den inte beter sig som man vill. jag har inte varit ute på nätet sedan i tisdags. vilket i-landsproblem...

idag är det ju fredag vilket alltid är härligt. den speciella känslan man har i kroppen hela dagen går inte att beskriva. tänkte jag skulle ta en dusch & sen sätta mig i soffa & läsa så fort jag kom hem från jobbet. men jag har ännu inte öppnat boken... var ju först tvungen att handla lite, diska, plocka undan, bädda...bla.bla. bla. men nu är det nära =)

det är så underbart ute nu! snö, 10 minus & lite sol emellanåt! friskt & kallt! igår envisaades jag med att cykla till jobbet. inte så nöjd. dit gick i och för sig utan problem, men när jag skulle hem när klockan var efter fem, trött & sliten var jag mindre nöjd. fingrarna var iskalla. tårna var iskalla. däcken kändes platta. det var allmänt tungt. så idag blev det bil. min underbara älskling stiger gärna upp kl halv sju på morgonen för att köra mig till jobbet.

igår var en trevlig kväll! vi fick besök av johan & hans söta, trevliga flickvän angelina. vi laga thaigryta med ris. det gick sådär med riset - haha - men det löste sig & alla blev mätta & belåtna. framåt halv elva-tiden var jag så trött så jag tog mig en liten tupplur i soffan. roligt sällskap man är. sorry... =( 

nej, nu ska jag läsa lite innan det är dags för mat. gustav slutar klockan åtta så jag får allt vänta ett tag till.

ha en fin kväll!


09.12.15

trött. sliten. orkelös. ja så rolig är jag just nu. både idag & igår har jag varit trött & tråkig. jag har även lite ont i rygg & nacke idag. är nog ingen fara med det, kan helt enkelt bero på att jag suttit för mycket vid datorn på jobbet sista tiden. jag ska inte sitta stilla & knappa på datorn. jag blir så fruktansvärt seg då... tacka vet jag stora projekt då man får vara ute på golvet & bygga & fixa en längre tid. me like!

idag kan man säga att vi fick en tidig julklapp! för drygt en halvtimme sedan ringde det på dörren & där stod en killa från poståkeriet med två paket. paketen innerhåller STRING-gavlar (vita 2 meter) samt vita hyllplan. kom just på att gustav har ju beställt en arbetsskiva också men den var inte med... hmmmm. undra om den kommer senare eller om herr postman missade den?!? dumt. 



vi ska ha kombinationen i vardagsrummet. perfekt för datorn & annat tjafs. vi har en i köket sedan tidigare samt tre gavelpar med hyllplan som ligger på vinden & skräpar... nu ska vi köpa en fin stol till också. det finns 
ett danska företag som heter HAY som jag tycker gör mycket fina saker. visade bilder från deras butik i köpenhamn i ett tidigare inlägg.
här kommer lite fler bilder på saker jag vill ha!!! 









mmmm, jag mår så bra av att titta på fina saker! svart, vitt & gult känns fräscht & härligt!

nu ska jag fortsätta drömma ett tag! dags för duschen sen ta hand om tvätten.
efter kl.20 kommer gustav hem från jobbet då blir det mys i soffan & kanske en titt på vår nya älskling - STRINGhyllan alltså.

ha det fint!

09.12.14

jag kan ju tyvärr inte skryta med att vara en flitig bloggare...  jag tänker ofta att jag skriva & så vitt jag förstått så är det tanken som räknas ; )

det var två månader sedan sist... det har hänt en hel del, roligt, tråkgt, jobbigt, härligt, gammalt, nytt...

det som händer just nu är att jag längtar till jul! till att få vara ledig, tillbringa tiden tillsammans med först Gustavs familj hos hans mormor & morfar i Lysvik på julafton. sen tillsammans med min familj på juldagen. saknar er så mkt!!! ska bli roligt att komma "hem" ett par dagar. skratta & bara vara med er, älskade familj!

jag köpte sista klapparna idag! alla är nu inslagna & redo att läggas under granen. jag tycker är så härligt med julklappar & presenter! jag älskar att ge! att ge & göra någon annan människa glad - vem tycker inte om det?! varje år har jag & mamma samma disskusion... "- men vi behöver inte köpa så mkt. vi kanske ska köpa till en person var? eller bara till barnen?" men nej! jag vill köpajulklappar! trots att det ibland känns som vi bara byter pengar & man inte alltid är 100% nöjd med det man får. men vem vill sitta där utan klappar på julafton? inte jag! jag kan kanske uppfatts som barnslig & att jag sprider pengar runt omkring mig utan att alltid tänka efter... men va fasen - jag älskar att ge bort saker som jag sa ovan! helst ger jag bort presenter då de inte är givna, det vill säga inte julafton eller födelsedagar! sista jag var i linkan & hälsade på älskade jenny jansson fick hon en (till) jelly bean dessertskål. hon blev så glad. & då blev jag glad! det är så lite som behövs. emma fick två anteckningsböcker av mig idag. hitta dem mkt mkt mkt tilligt i örebro i lördags, 5 st för 20kr (!!!) priset spelar ingen roll - återigen tanken, omtanken! emma blev också jätteglad & jag blev glad för hon uppskattade det väldigt mkt. nu säger jag inte att man ska köpa presenter till folk så fort man ska till någon, men någon gång då & då för att visa att man tycker om någon.

sitter just nu & tittar på Svenska hjältar på TV4... det rinner en & annan tår nerför min min kind måste jag erkänna. vilka underbart, fantastiska, oegoistiska människor det finns. man kan ju inte bli annat är rörd. jag hoppas att denna gala väcker tankar hos människor runt om i landet. att jag & alla andra kan hjälpa till om man ser att någon håller på att råka illa ut. vem vet, kanske är den som råkar ut för något hemsk jag - då vill ju jag att någon ska ingripa & hjälpa mig...

ska titta färdigt på galan sen är det dags att sova. pussa lite på min älskling först såklart. tala om hur mycket jag älskar honom & vad han betyder för mig.

kom ihåg att vara rädda om er & era nära!

puss & kram//m.

RSS 2.0